torsdag 8. februar 2018

Fuger i dusjen

Ubehandlede fuger i dusjen vil før eller siden bli misfargede av mugg eller sopp. Slik fjerner du misfargingen, og unngår de skjemmende . Har fugene i hjørnet i dusjen begynt å bli rød-svartspettete? I de fleste moderne flislagte baderom er det elastiske fuger mellom gulv og vegg. Er fugene på badet ditt blitt sorte? Har det oppstått mugg eller sopp i fugene på badet?


Unngå svarte fuger i dusjen. Dusjer du rett på veggen har du sikkert opplevd misfargede fuger. Det er et kjent og irriterende problem.


Her viser vi deg hvordan du kan svarte . Oppdager du at det er hull i fugene eller at de smuldrer opp? Dersom det bare er dårlig fugemasse kan du avlyse krisen. Et bad med gule og misfargede fuger vil aldri kunne se helt rent ut hvis ikke misfargingen . Hvordan holde fugene rene. I gulvet er det lagt nye fuger for år siden, og nederste del av veggene i dusjen som har starta å sprekke og smuldre opp.


Vi er litt plaget med svartsopp (små svarte prikker) på badet. Den er grei å få bort fra glatte flater, men nå har den satt seg i fugene mellom . Vann på fliser og fuktige fuger i dusjområdet er utsatte områder. Dersom man først har vært så uheldig å få svarte prikker i dusjen , er det . Mørke og flekkete fuger gjør at badet straks ser skittent ut. Tidligere hadde man mer soppdrepende midler i fugemassen, men av hensyn til miljøet er dette fjernet.


Selv med vaskemidler som er spesialutviklet for bad og dusj kan det bli en vanskelig oppgave å holde soppen borte fra silikonfugene. Sørg derfor for å holde dusjen fri for såpe- og hudrester etter at du har . Fuger mellom fliser har en utsatt tilværelse. Selv om de ikke utsettes for direkte slitasje slik som selve flisene, vil likevel både fuktighet og skitt i . I enkelte av fugene i dusjen er det kommet et brunt belegg. Jeg har prøvd å spraye på jif badrom, gni hardt med klut osv.


FUGER : En gammel elektrisk tannbørste er super for å skrubbe fugene. Når du har vasket over hele badekaret, skyller du over med dusjen. Der ble det bestemt at vi legger hvit flis på gulvet, med lys grå fuger ! Har badet fått misfargede fuger finnes det noen tiltak du kan gjøre. Ikke glem å rengjøre fugene.


Misfargede fuger kan ødelegge helhetsuttrykket til et ba. Det samme gjelder glassdøren i dusjen. Gulv (fliser og fuger ) og vegger er renset og vasket, alt sopp er vekke! Så jeg var uten dusj i 1-uker pga megaflis.


Jo større fliser og mindre fuger , desto enklere rengjøring. Ved å tørke opp vannet som ligger på gulvet etter at du har dusjet , kan du holde . Dusjet på litt vann, la ny fug og det sitter som støpt. Dette må utføres av kvalifisert firma som kan levere godkjent attest på utført arbeid. Vi ønsker også å fjerne gamle fuger i dusjen , samt legge nye.


Du ser forskjellen på kalk i dusjen og såpe blant annet ved at kalk er mer krystallisk,. Kalk i fuger trenger ofte en mer omstendelig oppfølging. Silikonfuger holder ikke evig. Se her hvordan du unngår FUKTSKADER ved å fjerne den gamle fugen og legge ny som en profesjonell.


Du har valgt fliser, men hvilken fug skal du velge? Et fuktig og varmt miljø med såperester er et populært . Kalkflekker i dusjen og på baderomsflisene kan være irriterende og vanskelige å. For å unngå dette, er det viktig å skylle fugene godt med vann før du bruker . Den kan brukes på nye fuger , men kan også erstatte gamle fuger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg