torsdag 7. februar 2019

Kvae i treverk

Kvae er harpiks som vi finner i treverk av gran og furu. Kvaen vil svette ut av treverket i takt med temperaturen. Gammel og utsvettet kvae skrapes vekk.


Nå ser jeg at det fortsatt strømmer ut fet kvae en del steder på panelet. Har forsøkt meg med kvistlakk men dette er ikke tilstrekkelig tett for å . På malt tre kan dette bl. Gran avgir mindre kvae fra kvistene enn furu, og er mer egnet til produksjon av . Kvae eller harpiks (resin), er ei ikkje-flytande blanding av terpenar, fenylpropanoidar og gummistoff som vert skilt ut frå sårflater på tre og stivnar i kontakt med . Flekker av kvae kan både være svarte og klissete.


Det er ikke alltid like vanskelig. Bruk gjerne er stålbørste til å fjerne kvae etc. La veggen tørke minst 3–4. Til treverk anbefaler jeg oljebaserte produkter!


Vårsolen kaster nytt lys over treet, ute som inne. Plutselig syns det hakket i gulvet og den flekken på benken så altfor godt, og nå skal rester av . Jeg får av og til kvae på hender og verktøy. Dersom det er lommer i treverket som stadig blør fersk kvae , kan du f. Kvae forekommer i treverk av gran og furu.


Tre er et vakkert materiale, men det er også et levende materiale der ingen helt. Kvae og harpiks er en naturlig del av furu, og utkok av disse bestanddelene fra . Ved skrapingen er det viktig å ikke skade underlaget. Dette tar to til tre dager og forandrer både struktur og farge.


Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Bilen har stått parkert under et tre , med det resultat at det er to store klatter med kvae på taket. Vasket bilen i dag, men fikk ikke dette bort.


Kvister utskiller harpiks, eller kvae lenge etter at treet er felt. Kvistlakk er et spesialprodukt for kvister i treverk. Stoffet misfarger malingen, og det blir mørke . Det vil skje når kvister blir overmalt,.


Både på nytt og gammelt treverk må kvistene forsegles før overmaling. Da forhindrer du utsiving av kvae og harpiks - noe som skjer når kvister blir overmalt,. Det hindrer de fleste utsivinger av kvae og gjennomslag av kvister, men. Hvis kvaen tørker kan white spirit oppløse den, og gjenværende rester vil du da få av med en claybar.


Sørg for å vokse bilen etter du er ferdig. Vi tror at det er kvae i lim. Topic sier egentlig alt, mine foreldres sorte Passat er full i kvae over. Furu er et skogdannende tre opp til ca. Når man påfører furustammer sår, skiller treet ut kvae (terpentinbalsam), en klebrig blanding av eterisk olje og harpiks . Herlig med pølsefett-flekker på sofaen sikkert.


Stinker sikkert ikke noe i det hele tatt heller det. Utemøblene lages av granstokker. Gran er godt egnet for tilvirkning av møbler, da den svetter svært lite kvae i forhold til furu.


Fjerne kvae fra treverk Slik behandler du utvendig panel - Vedlikehold. Treverk er et levende materiale og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg