onsdag 18. mai 2016

Kilder til karbohydrater

Enten du spiser mye eller lite karbohydrater , er det bred enighet om at du. Melk og yoghurt er gode kilder til protein og dermed en mettende . Karbohydrater er kroppens hovedkilde til energi. Sunne kilder til karbohydrater er.


SIDE2): Smartkarbo, grovkarbo, trege karbohydrater , - kjært barn har mange navn. Men hva slags karbohydratkilder bør man egentlig . Brød og andre kornvarer er den største kilden til kostfiber i norsk gjennomsnittskost. Kornet er den viktigste kilden i kosten til stivelse, omkring av kornet er . Disse er rike på sukker og . Kunne du legge ut en liste over hvilke frukter, grønnsaker og andre matvarer som har såkalte langsomme karbohydrater ? Har hørt at ikke alle frukter er sunne å . KUTT KARBOHYDRATER : - Alle kan ha godt av å kutte sukker, hvitt mel og andre raffinerte stivelseskilder.


Retningslinjene tilsier at vi får i oss omtrent halvparten av kaloriene våre fra karbohydrater. Kilde : Kari Bugge i Grete Roede. Et sammensatt kosthold ekskluderer ikke karbohydrater. Enkle karbohydrater finner vi for eksempel i gode kilder som frukt og meieriprodukter . Her er de beste kildene til karbohydrater.


KARBOHYDRATER: Ofte er det ikke andelen karbohydrater i den enkelte matvare som er problemet, . For de aller fleste, så er karbohydrater den viktigste kilden til energi. Samtidig får karbohydrater ofte skylden når det diskuteres hvorfor stadig . Tarmfloraen har stor innflytelse på helsa. Og forskere har funnet ut at noen typer karbohydrater danner store mengder sunne tarmbakterier. Næringsstoffene kan deles inn i seks hovedgrupper.


Vitaminer, mineraler og vann er livsnødvendige. Dine kilder til karbohydrater bør i hovedsak være grønnsaker, frukt og ekstra grove kornprodukter. En god anbefaling er å få i seg grønnsaker til . Hjernen og nervesystemet er avhengige av å få tilført dette daglig. De er bygget opp av de enkle sukkerartene glukose, . Ordet karbohydrater er noe mange forbinder med noe negativt, og noe. Anbefalinger for inntak av næringsstoffer – energi, karbohydrater , fett,.


De siste par årene har jo karbohydrater nærmest blitt sett på som en uting, og særlig hvis du. Grovt brød er også en fin kilde til karbohydrater. De største kildene til kostfiber i norsk gjennomsnittskost er brød og andre . Lav- karbo bølgen har ført med seg en del usannheter om. De klassiske som de fleste kjenner til er brø pasta, ris og potet. I tillegg til disse finnes karbohydrater . Det finnes mange kilder til karbohydrater.


De fleste karbohydratene vi spiser brytes ned til glukose. Brø korn, pasta, frukt og grønnsaker er gode kilder. Kostholdet vårt må derfor bestå av karbohydrater, fett og protein og.


Gode kilder til karbohydrater er derfor helkornsprodukter og grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg