mandag 25. september 2017

Fordøyelsen

Animasjon av fordøyelsen. Den første delen av fordøyelseskanalen er munnen, hvor tennene river opp og tygger maten til små biter som . For at cellene i kroppen skal kunne nyttiggjøre seg næringsstoffene i maten, må den først fordøyes. Med fordøyelsen menes den kjemiske . Den starter med munnhulen og slutter i endetarmsåpningen (anus) hos de fleste flercellede . På tide å velge annerledes? Fordøyelsessystemet er en slangeformet kanal som fordøyer mat. Neste gang du spiser, kan du for morro skyld tenke på at fordøyelsen din sender ut maten på en meter lang reise over flere dager.


Underveis blir næringen fra . Blir man hyper av sukker. Her vil du se hvilke oppgaver de ulike delene. Norsk dokumentarserie om kroppens fantastiske organer. Denne gangen handler det.


I denne delen lærer du. Det er plagsomt når fordøyelsessystemet sliter, men fordøyelsen er gjerne et resultat av maten vi spiser og livsstilen vi har. Stemmer det at akevitt hjelper på fordøyelsen ? Ernæringsekspert forklarer hva som skjer i tarmen når vi spiser feit og god julemat. Den begynner faktisk før maten når munnen. Dette skyldes at smak, konsistens, lukt og utseende på . Foto: Maridav - FotoliaVis . Fasit - Forenklet bok (K3).


Naturfag for yrkesfag Forenklet). Matens vandring gjennom kroppen. For å skjønne hva som skjer i fordøyelsen må vi vite hva et enzym er. Et enzym er et stoff som driver en kjemisk reaksjon, men blir ikke brukt opp i reaksjonen.


Er magen kranglete og vond? Her er tre eksperters beste tips til hvordan du får bedre fordøyelse. Bortsett fra luften vi puster inn og det som huden tar opp fra miljøet, går alt som kommer inn i kroppen vår gjennom tarmsystemet.


Snakk saman om korleis og kvifor enkle organismar fordøyer maten sin. I siste innlegg skrev jeg om hvordan jeg fisket fordøyelsen min, også er det sikkert mange som lurer på hvor de skal starte for å gjøre det . SIDE2): I jula kan det bli mye fet og tung mat, noe som kan føre til at magen gjør opprør og at fordøyelsen ikke fungerer helt som den pleier. Her finner du reseptfrie legemidler som virker på fordøyelsen. Det er mange forskjellige plager som kan ramme fordøyelsen og for å lette søkingen etter et riktige . Stress setter kroppen i faremodus, da er god fordøyelse nedrangert. Når hjernen må prioritere ressursene i ”overlevelse”, havner fordøyelsen.


En god fordøyelse er så viktig for en god helse! Heldigvis kan riktig mat hjelpe! Når tarmen får det bedre kan man se at hudproblemer bedres og energien stiger. Selvfølgelig gir en mage . Immunforsvaret og fordøyelsen – dette bør du vite.


Kanskje kan en sterkere mage og tarm gjøre influensasesongen lettere å overleve! Høsten er i anmarsj og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg