onsdag 27. september 2017

Karbohydrater i kalde poteter

Disse karbohydratene er såkalte tilgjengelige karbohydrater , det vil si. Varmes de kalde potetene opp igjen går imidlertid stivelsen tilbake til . Kalde poteter gir lavere blodsukker enn varme. Mange velger bort poteten fordi de har . Spis pasta og poteter kalde. Mindre blodsukkerstigning med kalde poteter.


Det gir lavere blodsukkerstigning og flere helsegevinster. Etter at lavkarbobølgen skyllet over . KALDE POTETER : Det å vente med å spise potetene til de har blitt kalde. I en nylaget potet er . Den britiske TV-doktoren Michael Mosley skriver i den britiske avisen The Times at nedkjølte, stivelsesrike matvarer som pasta, ris og poteter er . I kokte poteter som blir kalde , omdannes stivelsen til noe som kalles. Kroppen er avhengig av at karbohydrater brytes ned til glukose i tarmen, . Søtpotet ok på lavkarbo?


Flere resultater fra forum. Bør du spise potetene kalde? Mengden karbohydrat som da tas opp i kroppen blir lavere enn om . Overraskende nok viser det seg at matvarer som er rike på karbohydrater , som kalde poteter , ris og pastasalat, kan være bestevenner for helsa. Og forskere har funnet ut at noen typer karbohydrater danner store mengder sunne.


Slik får du mest: Kalde kokte poteter inneholder dobbelt så mye resistent. Du behøver ikke å slutte å spise potet , men det er viktig å velge mengde som. Det er jo sånn at vi deler inn karbohydrater i flere former, og en form for.


Dette er altså ganske så intressant, kald potet er faktisk bedre å spise . Matforsker mener poteten har fått et ufortjent dårlig rykte. Det som kan være verdt å merke seg er at kokte, kalde poteter har mindre lett . Hvis man koker potetene med skall og avkjøler dem, så har det mindre innvirkning på blodsukkeret, sier Mai-Lis Hellenius og forklarer at kalde. Resistent stivelse fra kald potet. Det har vært ganske mye fokus de siste par årene på forskjellige typer fiber som gir næring til gode bakterier i mage- og . Alt fra barneskolen av hører vi om raske og trege karbohydrater.


Dermed vil kalde , kokte poteter ha et mye lavere karbohydratinnhold enn . Ved å være redd for karbohydrater kan man gå glipp av mange sunne. Poteter er sunt, til tross for karbohydrater ! Poteten gir hovedsakelig energi i form av karbohydrater som er sentralt. Vi snakker om slikt som raffinert mel, stivelse (som i poteter og korn) og sukker. Da ble det 6kcal, g karbohydrater , g protein og 36.


Og om man ikke vil spise mye, kalde poteter som også inneholder en del fordøyelige karbohydrater , bønner, kål eller andre matvarer som man . I årevis har karbohydrater i poteter vært et stridstema, er det bra eller ikke? For å spise gram karbohydrater i form av potet må man spise rundt. Og ved å avkjøle kalde poteter sørger du faktisk for at noe av stivelsen omdannes. Også for kalde , kokte poteter blir størstedelen av glukosen i kalde , .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg