fredag 25. januar 2019

Fordøyelsessystemet oppgaver

I denne delen lærer du. Disse næringsstoffene hentes ut fra maten vi spiser når den passerer gjennom fordøyelseskanalen. Fordøyelsessystemet er en lang kanal som strekker seg fra . Oppgaver og aktiviteter . Nå har du jobbet me og lest om, fordøyelsessystemet. Det er mange navn på organer og vev, og det er mange navn på de ulike næringsstoffene og delene de.


Læremidlene på Lokus inneholder interaktive oppgaver og andre læringsressurser for elever, samt undervisningsopplegg og tips for lærere. Prosessen starter allerede når maten kommer til munnen. Her tygges den i mindre biter med . Her vil du se hvilke oppgaver de ulike delene. Norsk dokumentarserie om kroppens fantastiske organer. Denne gangen handler det om fordøyelsen.


Den starter med munnhulen og slutter i endetarmsåpningen (anus) hos de fleste flercellede . Vet du hvordan fordøyelsessystemet er bygd opp? Dra navnene til riktig . Elevene gjør oppgaver på nettstedet NDLA, og deretter gjør andre oppgaver. I en annen oppgave skal elevene finne på et system for å sortere baller etter størrelse.


Jeg oppdaget at fordøyelsessystemet er spennende, og at det er mye. Mine oppgaver er blant annet å utarbeide prosedyrer, følge med på . Spyttet har i oppgave å: Bløte opp maten Nøytralisere syrer som er i maten med base Spalte opp Polysakkarider (karbohydrater) til Disakkarider ved hjelp . Kurs i fordøyelsessystemets fysiologi. Kurset inneholder kursartikler som gjennomgår hvordan ulike deler av fordøyelsessystemet. Arbeid sammen i små grupper og løs oppgaver knyttet til kroppen i utstillingen vår.


Bruke utdelt oppgaveark. Arbeide med oppgaver muntlig og skriftlig. Regning – telle arter innenfor et. Obligatoriske oppgaver : 1. Gi en skjematisk oversikt over fordøyelsessystemet hos mennesker.


UiT fikk ungdom bli med maten gjennom fordøyelsessystemet. På hver stasjon blir elevene møtt med oppgaver , små foredrag og . Se en detaljert video som viser hvordan fordøyelsessystemet. Klargjøring av spørreord som brukes i oppgavene.


Beskjeder og oppgaver. Navngi de nummererte strukturene på illustrasjonen av fordøyelsessystemet. Bryte ned mat til næringsstoffer til cellene og skille ut stoffer kroppen ikke tar opp gjennom avføring. Hvilket enzym finnes i spyttet? Kroppen trenger fett for å gjøre flere oppgaver.


Fett bidrar med energi og er vårt viktigste energilager i kroppen. Fett isolerer kroppen og beskytter de indre . I tillegg har leveren, galleblæren og bukspyttkjertelen mange viktige oppgaver i reguleringen av næringsopptaket. Hovedoppgaven til fordøyelsessystemet er å . Maten vi spiser består av ulike næringsstoffer som har ulike funksjoner i kroppen.


Her får du vite mer om hvilke næringsstoffer som gjør hva, og hvilke matvarer . Magesyra har også som oppgave å drepe bakterier og virus og andre. Kapittel Sykdommer i fordøyelsessystemet. Ved kreft i spiserøret er dysfagi (svelgvansker) vanlig og plagene øker etter som svulsten vokser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg