fredag 31. mai 2019

Fjerne blekk fra hud

Er du her enda, Aramir? Du har nok nytt brukernavn hvis du fremdeles er her. Men ville bare vite om . Dette kan være frustrerende, og du kan bli fristet til å bruke løsemidler for å fjerne blekket. Flekker av blekk på broderier kan være vanskelig å få bort. Den blå opptegningen som viser mønsteret på broderier, kan enkelt fjernes ved at man setter stoffet . Slik gikk det da jeg skulle fjerne blekk med ting jeg har hjemme!


Ifølge henne er det et par ting som fjerner en blekkflekk uten besvær, og det er hårspray og . Hvordan kan man få fjerna printerblekk fra hendene? Jeg har prøvd med såpe og vann, men det gikk ikke så bra. Har em liten ramp i hus som fant seg en penn.


Tips til å få dette fjernet uten å ødelegge huden ? Skal i selskap senere, så vil ikk . Vask huden med flytende håndsåpe og vann for å fjerne så mye blekk som mulig. Den flytende håndsåpe vil også fjerne overflødig olje fra . Hvis du gjør hyppig bruk av blekk penner, kulepenner eller markører, som de fleste av oss vanligvis gjør, kan du ha funnet blekkflekker komme på klær, hud og. Det kan være mer enn frustrerende når en penn lekker over hele klær og hud.


Mens permanent blekk er vanskeligere å fjerne fra klær, er det . Prøv først å fjerne kunsten ved hjelp av tannkrem. Det brukes litt blekk fra enkelte patroner ved både utskrift og vedlikehol.

Karbohydrater mat tabell

Alfabetisk oversikt over vanlige matvarer med karbohydrainnhold . Kunne du legge ut en liste over hvilke frukter, grønnsaker og andre matvarer som har såkalte langsomme karbohydrater ? Har hørt at ikke alle frukter er sunne å . Få suksess med lavkarbo mat. Velkommen til Matoppskrift. Denne tabellen henter sine data direkte fra matvareguiden. Melk og melkebasert drikke (matvarer ). Fløte, rømme, fløteerstatning (matvarer ). Diverse kjøtt, farse, innmat, tilberedt (matvarer ) . Tabellen viser næringsinnholdet pr.


At vi nordmenn er oppvokst med mye karbohydrater i kostholdet, betyr. Les innholdfortegnelsen på maten du spiser, og sjekk tabeller med . Anbefalinger for inntak av næringsstoffer – energi, karbohydrater , fett,. Energiinnholdet i matvarer blir som regel oppgitt i kilojoule (kJ) eller . Karbohydrater kan man dele inn i tre undergrupper, sukker, stivelse og kostfiber. Stivelse finner du bare i matvarer som kommer fra planteriket. Et kosthold med svært lavt innhold av karbohydrater gjør at mange matvarer utelukkes fra kostholdet.


Glykemisk indeks rangerer matvarer etter hvor mye og hvor raskt de øker blodsukkernivået. Det er fullt mulig å sette sammen et . Såfremt du ikke følger en ekstrem lavkarbodiett - for eksempel ketogen-dietten, hvor du skal innta mindre enn gram karbohydrater hver dag, .

torsdag 30. mai 2019

Biotex spray

Effektiv flekk fjerner fra Bio Tex. De får bryne seg på totalt seks flekker på hvite bomulls . Se informasjon om pris, gode tilbud og produktanmeldelser. Bestill online i dag få rask levering. Rødvin blir en beige, . Forbehandler 750ml Spray. Kaffeflekken var den største utfordringen, men vi har fått en flekkfjerningsfavoritt.


Jeg hadde ikke trodd et sånt produkt kunne gjøre så mye skade, sier Stine Ljungquist Knudsen. Eks mva: 2Inkl mva 389. Ketchup: Skyll flekken med en gang, vask deretter med så varmt vann stoffet tåler. Flekkspray BIO-TEX 500ml er tilgjengelig i forpakninger på 1. Eneste flekkfjerner på markedet som funker!


Jeg har akkurat samme problemet, men biotex spray løste det! Bruker et skyllemiddel til vanlig tøy, og et til ull. Har en spray som skal få bort skitten fra skoene, men den fungerer ikke. Jeg bruker å dynke mine i vaish eller biotex spray , la de stå en god . Staples Norway AS er Norges ledende leverandør av kontor- og datarekvisita for kunder i både privat og offentlig sektor over hele landet. Distribusjonen skjer fra . Jeg har den alltid stående på vaskerommet, og den fjerner gulpeflekker, . Varene får du utlevert, ferdig pakket,.


Leder du efter det bedste vaskemiddel til dig og din familie? Vanish og ga den enda en gang i vaskemaskinen.

onsdag 29. mai 2019

Nelson garden forhandler

Våre produkter selges av forhandlere i hele . Søket gir deg en oversikt over de forhandlere som har kjøpt inn produktet i løpet av de siste åtte månedene. Om du vil være helt sikker på at produktet finnes i . Med litt jord under neglene, og hjerter som banker for hage og dyrking, inviterer vi deg til en verden fylt av frø, løk, og alt annet som hører hagearbeid til. Hvis du fortsetter å bruke nettstedet vårt innebærer det at du samtykker til dette. Skriv i feltet under for å filtrere. Logg inn som forhandler her.


Som forbruker kan du benytte Søk nærmeste butikk-funksjonen nederst på alle produktsidene for å finne . Klipp av en georgine til sommerbuketten, skjær bort døde kvister på syrinen, eller beskjær epletreet – her finner du . Nelson Garden AS fra , Hordaland. Vår grønnsaksgjødsel er helt vegetabilsk og er dessuten godkjent for økologisk dyrking. Vi har valgt butikk for deg. Bytt butikk for å se priser og lagerstatus.


Ved å velge din nærmeste Obs BYGG-butikk får du dessuten flere, bedre . Kvalitetsfrø med høy spireprosent. Dosetten hjelper deg med å så både i potter og på friland. Riflet bunn - gjør at . Returregistrering løssalg. Produkter for merkevare NELSON GARDEN for Jernia. Sammen med våre nordiske forhandlere kan vi få hele bransjen til å . Se det store udvalg af produkter fra NELSON GARDEN , køb online hos BAUHAUS til en god pris - Fuld kvalitet til billige priser - Hurtig levering direkte til døren.


Hva menes med at et vaskemiddel er alkalisk

Vaskemidler er kjemikalier som brukes i klesvask. Hva som ble brukt, ble bestemt av fiber, farger og plaggenes kvalitet, . En renholder må kunne forstå og bruke en pH-skala. En pH-skala viser en oversikt over pH for sure og basiske løsninger. Ulike flekker krever vaskemidler med . Disse vaskemidlene er ikke alkaliske , som vil si at det ikke er fettstoffer i dem. Men hva er egentlig det beste du kan velge?


På all mat skal du finne informasjon om hva maten inneholder. Du kan også legge til en definisjon av Alkalisk selv. Forskjellen mellom såpe i fast og flytende form er avhengig av hva slags.


I vaskemidler for tekstiler brukes gjerne enzymer som har evne til å . En nøytral løsning, rent vann, har en pH på 7. Løsninger med pH under er sure, de som har pH over er alkaliske. De fleste stoffer har pH mellom og 1 . Med pH-verdi menes hvilken surhetsgrad et rengjøringsprodukt har i. FLOOR CLEANER NØYTRALT VASKEMIDDEL FOR GULV FLOOR CLEANER er et nøytralt. ALKALINE CLEANER ALKALISK VASKEMIDDEL FOR FJERNING AV FETT, MØRKE FLEKKER. Hva menes med CND SHELLAC XPRESS5? Så hvor skal du begynne, og hva skal du gå til anskaffelse av?


Vibeke Scavenius ved CityMaid mener at et alkalisk produkt, gjerne et etablert. Med det menes vaskemiddel med vannløsning av stoffer som har en pH-verdi .

tirsdag 28. mai 2019

Bakterier på hendene

At vi skal vaske hendene før vi spiser, etter toalettbesøk og gjerne etter at vi har vært i butikken, er en kjent sak. Disse to hendene har ikke vært vasket på en dag. Det har ført til at én milliard bakterier har slått seg ned på dem. En grundig håndvask hadde . Den transiente hudfloraen består av bakterier , sopp og virus som normalt ikke finnes på hendene , men som midlertidig kontaminerer hendene.


En av ti vasker ikke hendene i det hele tatt. Noe som burde være til bekymring for alle og enhver. For de fleste er det å vaske hendene en ganske automatisert affære. Forskeren har smurt ufarlige bakterier på hendene til personer mange ganger i løpet av et halvt år. Så har deltakerne i studien fått beskjed . Hvorfor må vi vaske hendene med såpe før vi spiser?


Varmt springvann er bakteriefritt og uskadeliggjør bakteriene på hendene. Jeg har gått til psykolog før, for jeg har angst mot bakterier. Det skjedde for lenge siden, og nå er det litt bedre, men hendene mine er veldig tørre.


Noen bakterier skaper sykdom, men heldigvis er de fleste bakterier. Her får du se hva som skjer med bakteriene når vi vasker hendene , . Hvordan vaske hendene dine på norsk Å vaske hendene er den beste måten å forhindre spredningen av. Finn litt klissete jord. Forsøket kan gjerne gjøres ute med påfølgende håndvask inne.


mandag 27. mai 2019

Ketoner i urin lavkarbo

En lavkarbo diett hjelper deg effektivt og trygt ned i vekt. Noen får ikke målbare ketoner i urinen selv med nesten null karbohydrat, men de er garantert i ketose! Vi har hittil sett at et lavkarbo kosthold kan være mer effektivt enn. De fleste ketosticks (strips som måler ketoner via urin ) setter grense på . Det jeg ikke har vært klar over er at når kroppen begynner å forbrenne fett fremfor karbohydrater, dannes det ketoner i urin og blod. Ketonutskillelse styres i . Har ketoner i urinen , og det er etter jeg spiser relativt mye karbohydrater, går opp i vekt og ikke ne blodsukkeret er . Alt du har ønsket å vite om ketose 4. Noen spørsmål om ketose og ketoner i urinen 13.


HJELP, jeg tisser ikke ketoner ! Flere resultater fra forum. Hva skjer når vi spiser. Derfor fører lavkarbo til økt. Sånn reagerer kroppen på ekstrem lavkarbo.


Da bør man undersøkes med blod- eller urinprøver. Videre er det viktig å sørge . Vikingfjord Icebreaker Lavkarbo på markedet som er sukkerfri. Ketolysestix skifter farge når den dyppes i urin som inneholder ketonstoffer, og bekrefter dermed at du følger dietten på rett måte. Hjernen har jevn og god tilgang på ketoner og utsettes ikke for lavt. De fleste spiser alt for mye protein når de legger om til et strikt lavkarbo kosthold.


Dette skjer når kroppen får en økt mengde kjemikalier, eller ketoner ,.

fredag 24. mai 2019

Fjerne blåbærflekk

Blåbærflekker kan være vanskelige å få vekk. Plusstid-ekspert Malin Skaar forklarer hvordan du fjerne blåbær fra klær. Det er det aller beste på blåbærflekker. Etter en stund kan du vaske den vekk. Her er det tips til hvordan man skal bli kvitt blåbærflekker.


Flekker av blåbær ( men også etter blekk og kulepenner) kan fjernes ved hjelp av surmelk. Det hender dessverre av og til at vi får blåbærflekker på klærne. De blåbærtuene som vokser på solfylte steder, har begynt å bli bløte nå. Vi spiste pannekaker med nyrørt blåbær til middag, så min søte, lille venn løper nå rundt ute (da får hun sikkert grønske på det også) i et . Hvordan fjerne blåbærflekker fra teknisk tøy? Teppe til å ha under spisebordet 11.


Test: Fjerner surmelk blåbærflekker? Både surmelk og eddik skal være vidundermidler mot blåbærflekkene , men funker egentlig kjerringrådene? Lilleborgs tekstilekspert forteller deg hvordan man får bort de vanligste flekkene.


Mye gris når rødvinsflekker skal fjernes , men hvis det fungerer er det helt greit. Slik fjerner du vanskelige flekker fra tøyet. Med litt garn eller noen perler med blåbær gjør du blåbærflekkene om til noe hyggelig. Det viktigste når en skal fjerne flekker på klærne, er å gjøre det fort.


Det vil si før du vasker det - selv om det. Vårsolen kaster nytt lys over treet, ute som inne.

torsdag 23. mai 2019

Vaske sofa med salmiakk

De færreste sofatrekk kan tas av og vaskes – noe som kan være en. For meg er det helt utenkelig å kjøpe brukt sofa uten å vaske den noen ganger. Når jeg vasker sofa så blander jeg ut pittelitt zalo og litt salmiakk.


Få bestemorlukt ut av gammel sofa ? Hvordan får man bort spy fra sofaen ? Flere resultater fra forum. Du trenger egentlig ikke andre rengjøringsmidler. At det enkle ofte er det beste er . Har dere noen gode husmortips til å vaske bort, si, prim og banan som.


HJELP vasket med salmiakk ! HVORDAN FÅR JEG BORT KATTPISS LUKT? Ekspertenes-beste-tips-for-vask-av-utemobler 14. Vasker du kunstrotting med såpe, kan du helle vann i bøtten først og så ha i. Høye anbefaler at man vasker putene med salmiakkvann , dl . Jeg brukte varmt vann med salmiakk da jeg rengjorde cordsofaen på . Det er ikke alle som har sofatrekk som kan tas av og vaskes i maskin. Svertesopp kan normalt fjernes med salmiakkvann , eller en grøt du . Eddik er et supert rengjøringsmiddel - men for all del ikke bruk det når disse skal vaskes. Mange vaske - og rengjøringsmidler regnes ikke som helse- og.


Mangler: salmiakk Hva vasker man en skinnsofa med? Tenkte å tørke over skinnsofaen vår. Er det noen som vet hva slags såpe jeg bør bruke? Er litt zalo eller noe sånt i vannet ok? Før denne øver sofaen - eller andre overflater som har begynt å se litt.


Glykogen definisjon

Glukose lagres i leveren og musklene i form av glykogen. Ved økt behov for glukose (for eksempel ved hypoglykemi hos diabetikere) kan glykogenet brytes ned . I tillegg kan musklene og leveren lagre glukose i form av glykogen , som er bygget opp etter samme prinsipp som stivelse. Rundt 5gram kan normalt lagres i . Ved overskudd av glukose tilført gjennom portåren dannes det glykogen eller fett som lagres i leveren.


Mellom måltidene kan leveren bruke av . Kroppen må da utnytte sine egne ressurser. Den har ikke noe annet alternativ enn å utnytte det glykogen eller fett som er lagret med tanke på en slik situasjon. Polysakkarider er lange kjeder av monosakkarider.


Stivelse, glykogen og cellulose er eksempler på polysakkarider. Overskudd av næringsstoffer kan kroppen lagre som glykogen eller fett. Klikk her for å laste ned dette faktaarket. I utholdenhetsidretter er det en direkte sammenheng mellom mengde muskelglykogen og prestasjon, dvs.


Insulin spiller da en viktig rolle i lagringen av overskuddsenergien. Et annet polysakkarid er glykogen. Energi er et abstrakt begrep, som kort kan defineres som evnen til å gjøre arbei. Hypoglykemi ved diabetes mellitus omtales . Når man snakker om idrettsernæring bruker man ofte begrepet glykogenlagre, men hva er egentlig det?


Arbeid er definert som produktet av en gitt kraft som virker over en gitt distanse.

onsdag 22. mai 2019

Tiss i sofa

Toåringen har tisset i sofaen , konsentrert morgenurin da han satt i sofaen før morgenstell og tapebleien har løsnet og forskjøvet seg i . Fjerne tisselukt i sofa. Barn og familie innlegg 5. Hvordan fjerne lukt av hundetiss? Han tisset i sofaen min - Hus og hage innlegg 2. Flere resultater fra forum. Går det an å fjerne tisselukt fra en sofa?


Jenta mi tisset MYE i sofaen vår i går og den stinker noe voldsomt! Noen med gode råd please? Her er rådene til hvordan du får bukt med de vanskelige flekkene på sofaen og andre tekstilmøbler, og hvordan du lager egne flekkfjerningsmidler.


Husmorskole Det finnes et hav av gode tips til hvordan få ting til å fungere bedre. Her kan man spørre, dele og få gode råd av hverandre. Kattepiss i sofa - hvordan bli kvitt lukt? Hvis katten har tisset på tekstiler, så kan det kastes i vaskemaskin.


Det vil effektivt fjerne lukten. Hvis den har tisset i en stol, som ikke kan kastes . Tisse uhell (fjerne lukt) 13. Urin flekker på sofaen er oftest forårsaket uhell av kjæledyr eller barn.


Disse flekkene kan skape problemer fordi selv etter at flekken forsvinner, kan lukten av. Dryss bakepulver over sofaen og støvsug det opp igjen. Gjør ringene dine skinnende igjen. Har en åring som venner seg av med bleier, men har dessverre vært et par uhell underveis.

tirsdag 21. mai 2019

Blekk på klær

Det sitter godt selv etter . Slik gikk det da jeg skulle fjerne blekk med ting jeg har hjemme! Så lenge klærne ellers er rene og pene, er det i utgangspunktet begrenset hva jeg bruker tid . Sølt på klærne og på jakt etter gode tips for å få fjernet flekken? Flekker og flekkfjerning kunne det vel ha blitt skrevet en hel bok om, men her er et kjerringråd som er til hjelp mot flekker av blekk på klær og andre tekstiler.


Skylling blekkflekker er en vanskelig oppgave, men hvis du kjenner de ulike metodene, trenger du . Hvis du har problemer med å fjerne blekk flekker fra klær ? Mange blekkflekker kan fjernes hvis de behandles ordentlig. Du får bedre lykke til å redde tøyet . Ja så har jeg fått blekk på genseren min. Er det noen her inne som vet hvordan jeg kan fjerne flekken? Liker så godt genseren min og den er . Storesøster er en typisk klore på alt jeg ser og ødelegge mest mulig ting jente. Og denne gangen er det en kulepenn som hun har ødelagt på . Spesielt ull, silke, viskose og acetat er delikate fibre som ikke tåler altfor hardhendt behandling.


Vanskelige flekker bør fjernes før vask. Dette gjelder blo blekk , . Fjerne kulepenn blekk fra klær Tror ikke du bare hater de kulepenn blekk flekker på klærne ? Den første instinkt for folk flest er å bruke en flekkfjerner på flekken .

Batteridrevet lys

Lamper som er for bruk med batteri. Noen lades opp med medfølgende ladestasjon. Enklere og hyggeligere hverdag eller fest i hjemmet med ting og apparater for kjøkkenet, stuen, kontoret eller vaskerommet – men også . Vi mange flotte slynger og dekor på batteri. Bruk gjerne batteri som strømkilde for mer fleksibilitet.


Se vår nettside for flere spennende produkter! Vi har også modeller for V, hvis du trenger mer lys i campingvognen, båten eller på hytta. Batteridrevet LED-armatur - når du trenger midlertidig lys. Den enkleste måten å lyse opp et walk-in closet eller spiskammers, eller entreen, siden lyset slår seg på automatisk slik at du finner nøklene dine. IKEA - STÖTTA, LED-lyslist, batteridrevet hvit, Enkel å plassere hvor som helst siden den er batteridrevet og ikke trenger å plugges i noen kontakt.


Siden LED- lys tar lite strøm passer de bra som batteridrevet belysning. Batteriene må byttes så sjelden at du kommer til å glemme at belysningen i det hele tatt . Få den samme stemningen som fra levende lys uten irriterende gasser og lukter. Kubbelys og levende LED- lys fra Europris. Tre moduser: - PÅ : konstant belysning - OFF: Slå av lyset - AUTO: automatisk bevegelse detektor, . Instant light wherever you need it, whenever you want it thanks to its remote control.

mandag 20. mai 2019

Fjerne løvetann fra klær

Har barn som elsker å plukke blomster, og her her det løvetann som. Jeg mener forresten jeg leste et sted at det kan fjernes med glyserol. Løvetannflekker på klær 11. Fjerning av solkremflekker på tøy 31.


Trenger tips for å få bort gjenstridige flekker 3. Går det i det hele tatt an å få vekk løvetannflekker på klær (hvordan?!), eller skal jeg bare gi opp med en gang? Eldstefrøken kom hjem fra . Flekker avledet fra saft av en løvetann , er for vanskelig å fjerne. Heldigvis finnes det noen forslag som favoritt eller nye klær fortsatt kan lagres. Jeg tenker at det norske skolevesenet har en utfordring når det gjelder å håndtere fravær konsekvent. Så lenge man faktisk får fri til korpstur, . Sølt på klærne og på jakt etter gode tips for å få fjernet flekken?


Vanskelige flekker er mulig å fjerne hvis man tar i bruk riktig remedium. Som små hender plukker lange grønne stilker, sevjen som drypper ut av avkuttede stilkene kan flekker hud og klær. Fjern løvetann flekker fra klær så raskt som . Som bittesmå hender plukke lang grønne stilker, sevjen som drypper ut av kuttet stilkene kan sette flekker på hud og klær.


Fjerne løvetann flekker fra klær så . Selv om voksne har en tendens til å se løvetann med avsmak, jager de ofte på løvetann med gusto i håp om å samle en fistfull til å presentere til en forelder eller.

fredag 17. mai 2019

Plantelys chili

Om plantelys og planter og lys og litt om daglengde. Det markedsføres plantelys som består av to lysrør på 18W hver. Har fersk chili hele året rundt.


Vi har fått en ny type plantelys fra Nelson Garden som er spesielt tilpasset oss som sår litt i små skala innendørs. For en stund siden sådde vi . Chili , paprika, tomater…. Derfor må du trikse med lys og . Lys er viktig, spesielt ved innendørsdyrking.


Med en gang de små spirene viser seg trenger de lys. I årets mørkeste periode, fra slutten av . Plantelyset benyttes som belysning ved tidlig frøsådd eller. Vi på Plantasjen har utviklet en serie plantelys fra Anoda som gir dine frø og stiklinger en rask start i livet og som også passer for planter i flere forskjellige . Garden Living AS et lite staudegartneri som er spesialisert innen stauder, urter, løker og kvalitets hageutstyr.


Planter spiser lys og får ofte for lite mat - urbandyrking. For planter med lang blomstringsfase som tomater og chili anbefales Metal Halide-lys for vekstfasen og så bytte til HPS for blomstring- og . Posts about Plantelys written by gartnerbutikken. Det trenger ikke være mer komplisert enn et lysrør som henger fra taket i to kjettinger, sier Elsa. Jeg tenker å sette frøpottene varmt (grader) og mørkt til de spirer og så sette dem i vinduskarmen med ekstra plantelys.


torsdag 16. mai 2019

Karbohydrater i mat

Få suksess med lavkarbo mat. Kunne du legge ut en liste over hvilke frukter, grønnsaker og andre matvarer som har såkalte langsomme karbohydrater ? Har hørt at ikke alle frukter er sunne å . Blodsukker-responsen som følger etter at du har spist mat som inneholder karbohydrater , stimulerer bukspyttkjertelen til å produsere hormonet insulin. De raske karbohydratene fordøyes . For flere organer, som hjernen, de øvrige deler av sentralnervesystemet og nyrene er karbohydrater den eneste energikilden. Når vi spiser karbohydratrik mat , . Karbohydrater omfatter blant annet naturlig og tilsatt sukker, stivelse og kostfiber. Det finnes flere ulike karbohydrater som påvirker blodsukkeret.


Når du spiser mat som inneholder fordøyelige karbohydrater , vil altså . Alfabetisk oversikt over vanlige matvarer med karbohydrainnhold . Disse matvarene inneholder lite karbohydrater og har mye proteiner. Du kan spise mye deilig mat selv om du følger en lavkarbo-diett, som for. Raske karbohydrater er mat som tas fort opp i kroppen og gir rask . NÆRINGSRIKE KARBOHYDRATKILDER: Banan, quinoa, søtpotet og popkorn er matvarer som bidrar med gode karbohydrater.


Vet du hvilke karbohydrater som er bra for deg? Og forskere har funnet ut at noen typer karbohydrater danner store mengder. Spesielt mye finner vi i bearbeidet mat som hele kjerner og tørkede bønner.

Vaske sofa med dampvasker

Setter du munnstykket . Med en dampvasker er det . Gå til Derfor er dampvaskeren så populær - Ved høyere temperaturer går vannet over til gassform, som for vannets del, også kalles damp. Nei, men en rensemaskin fungerer godt til stoffsofa , tepper og madrasser. Vi har en fra Foma som fungerer bra, men har ikke erfaring med . Kärcher SCdampvasker er en håndholdt rengjøringsmaskin som skal gjøre. Er du lei av å rydde og vaske alene mens typen ligger på sofaen ? De færreste sofatrekk kan tas av og vaskes – noe som kan være en utfordring når tekstilkledde møbler hele tiden er i bruk av både store og små i familien.


Bakteriene bekjempes raskt og du får enkelt fjernet skitt og smuss. Dampvask er den mest naturlige formen for rengjøring. En tilsynelatende ren sofa inneholder mye dyptliggende støv og andre urenheter som i realiteten kan. Rens av sofaen med en damp renere kan ikke bare bidra til å rydde det opp, men i noen. Når kjøkkenet eller badet skal vaskes , har vi tradisjonelt tydd til sterke rengjøringsmidler – kjemikalier og miljøgifter vi egentlig ønsker å redusere.


Anbefales til vanlig rengjøring av sofa , ikke flekker. Fantastisk, vasket setene i bilen etter at hunden hadde benyttet det. Jeg dro heelt til Slependen for å kjøpe dampvasker , og tenkte det var. Er dette en våtstøvsuger som kan benyttes til å rengjøre seter, sofa osv .

onsdag 15. mai 2019

Grønnsaker karbohydrater tabell

Grønnsaker kan du trygt kaste deg over. De er sunne, metter godt og har lite karbohydrater. Vil du finpusse blodsukkerpåvirkningen, kan du ha . Fargekoder: 5g karbohydrat og mindre per 100g, 10g og mindre per 100g vare . Kunne du legge ut en liste over hvilke frukter, grønnsaker og andre matvarer som har såkalte langsomme karbohydrater ? Har hørt at ikke alle frukter er sunne å . Velkommen til Matoppskrift. I tabellene under er det en oversikt på innholdet av karbohydrater , samt kostfiber og kalorier i noen av de mest vanlige frukt- og bærtypene. Frukt, bær og grønnsaker er vel så viktig når du går på lavkarbodiett som.


En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff. I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner . Alle matvarer og retter. Naturlig forekommende sukkerarter i frukt, grønnsaker og melk blir ikke regnet . Tabellen viser næringsinnholdet pr. Og selv om grønnsaker er lov i et større omfang nå så er det helt de. I den nye dietten så anbefales porsjoner på maksimalt dl av frukt med relativt karbohydrater som plommer, fersken, epler,.


Sjekk tabellen under: . Det finnes ulike typer karbohydrater , og noen som vi bør spise mer av enn andre. De langsomme karbohydratene som for eksempel finnes i grovbrø grønnsaker ,. I tabellen nedenfor ser du fiberinnholdet i forskjellige karbohydratrike .

tirsdag 14. mai 2019

Minidrivhus biltema

Legg til i innkjøpslisten. Enkelt, men stabilt minidrivhus med tre seksjoner slik at du kan dyrke forskjellige vekster samtidig. Passer utmerket når du vil så frø eller dyrke frem stiklinger. Enkelt og veldig praktisk drivhus av plast, med fordypninger til briketter.


Praktisk drivhus med full ståhøyde. Ramme av pulverlakkert metallrør, Ø mm. Tak og vegger av tynn PVC-duk, og åpning med glidelås i gavlen. Langsiden kan åpnes, ventilasjonsåpninger med insektsnetting på kortsidene. Botaniser i vårt store og rimelige utvalg innen dyrking og planting.


Der plantene vokser, vokser den gode hagestemningen! Vi hjelper deg med å lykkes med . Hagearbeid eller avkobling? Varier med alt fra utemøbler, griller og hagedekorasjoner til redskap og maskiner eller produkter for drenering og vanning. Norges største utvalg av lagerførte kvalitets drivhus og lysthus sikrer deg kort leveringstid!


Tips: Plastkommode- drivhus på Biltema. Jeg postet nettopp om dette på Hagegal, og tenkte at folk her i . Drivhus fra til 700. Du trenger ikke dyre drivhus for å dyrke. Clas Ohlson og Biltema - til de litt mer avanserte i hardplast eller tre.


Så frø, plant blomster eller dyrk grønnsaker – med spesialutstyret vi har får du en god hjelp til å lykkes med dyrkingen. Start sesongen med å så frø og bruk .

mandag 13. mai 2019

Potet vektnedgang

Kalde poteter gir lavere blodsukker enn varme. Holder du deg unna poteter fordi du har hørt at det er fetende? Da visste du kanskje ikke at . Om du vil ned i vekt eller er veldig lite fysisk aktiv, kan det holde med en fjerdel poteter , en fjerdedel kjøtt eller fisk, og halve tallerkenen . Maten du bør holde deg unna om du vil ned i vekt. Poteter inneholder færre kalorier, flere mineraler og mer vitaminer enn vanlig ris og pasta. Poteten har fått et uriktig dårlig rykte, sier . Mangler: vektnedgang Sunt kosthold - Slank - Klikk.


Skal du ned i vekt , kan det for eksempel lønne seg å spise bønner til middag i stedet for potet , selv om disse er mer kaloririke. Eksperimentet viser at poteter kan være del av en slankediett, men å bare spise poteter er ikke et sunt valg for å gå ned i vekt og ikke noe jeg vil . De beste karbohydratene å spise om du vil ned i vekt. Passe porsjon: stor potet eller en liten søtpotet – ca - 100gram.


Helseekspert: - Vil du ned i vekt , så spis mer av disse grønnsakene. Potet inneholder minst kalorier per 1g;) I tillegg mener jeg det inneholder vitaminer, blant annet C-vitamin. Søtpotet har jeg hørt er enda . Gå ned i vekt med enkle grep - her er smarte valg.


Hvor mye muskelmasse du klarer å bygge samtidig som du er på kaloriunderskudd for å gå ned i vekt kommer an på utgangspunkt, treningen .

Når vaske babyklær

Det tryggeste er å ikke spise når man er er gravid. Tips når det gjelder klær til baby: Når er det på tide å kjøpe inn babytøy ? Noen babyer kan få allergiske reaksjoner på nyvasket tøy. Her er ekspertrådene for skånsom vask som gir myke og behagelige klær til de minste i familien. Når det kommer til å vaske babyklær , er det best å være på den sikre siden og lese seg opp på de beste rådene. Babyer har sensitiv hud.


Vaske babyklær , sortering og vaskepulver :) 23. Når begynne å vaske babytøyet? Flere resultater fra forum. Bomullstøy trenger å vaskes på grader, både når det er nytt og når det.


Når ska man begynne å gjøre klart? Når vaske babyens klær før fødsel? Vask av babyklær - Graviditet, spedbarn og babytiden. Det bidrar til å redusere innholdet av farlige stoffer som ofte finnes i nyproduserte. Da kan det være praktisk å ikke bare få babyklær i aller minste størrelse,.


Du får også vasketips som kan komme godt med når babyens bukser er fulle av bæsj. Men av og til hender det at man henter et barn som er skittent fra topp til tå, og da må man putte dressen i vaskemaskinen. Når man først skal vaske parkdresser . Husk også ullprogram når du vasker barneklær i ull!


Når andre trimester nærmer seg slutten, og magen virkelig. Det er fint å ha babyklærne vasket og ryddet inn i skapet i god tid før den nye .

fredag 10. mai 2019

Diesel flekker på klær

Sølt på klærne og på jakt etter gode tips for å få fjernet flekken ? Få gode råd ved å angi hva du har sølt eller hva du har sølt på. Har vært maks uheldig og fått et par dieselflekker på dunjakka mi. Hvordan fjerne diesel fra klær ? Dieselklær i vaskemaskin - Hus og hage innlegg 11. Flere resultater fra forum.


Slik fjerner diesel flekker fra klær - Digiterradesign. Ulykker er bundet til å skje. Flekker av alle slag vises på klær og tepper.


Hjem rettsmidler og anekdoter fra kreative kilder kan være nyttig, men . Det er veldig frustrerende og irriterende å få diesel flekker på klærne , spesielt etter bruk fettete, mekanisk utstyr. Diesel flekker for en lang periode, og lukten . Alle typer flekker dukker opp på klær og tepper. Home rettsmidler og anekdoter fra kreative kilder kan være nyttig, men når du har fått en flekk som diesel olje på. Diesel, sammen med bensin, er blant de mest populære flytende drivstoff tilgjengelig på. Påfør en heavy-duty vaskemiddel til diesel flekker på klærne.


Mange plagg og tekstiler blir liggende lagt bak i skapet på grunn av stygge flekker , men de er ikke så vanskelige å fjerne som du kanskje skulle tro. På Stell Sitronsåpe fjerner flekker effektivt og miljøvennlig. Selv om du skulle få flekker på klær av ull får du dem vekk med På Stell .

onsdag 8. mai 2019

Fjerne neglelakk fra gulv

Hvis du søler neglelakk på din laminat gulv , kan du forståelig ikke vet hvordan du trygt fjerne den. Noen rengjøringsmetoder kan permanent skade gulvet , men . Imidlertid er det for fristende å få manikyr på sofaen eller en pedikyr på gulvet , noe som gir overflater sårbare for . Snuppa har sølt neglelakk på kjøkkengulvet i dag tidlig. Hun satt ikke pent i sofaen og så på tv, slik jeg trodde. Fjerne blekk-flekker fra parkett?


Det er et lakket tregulv på kjøkenet. Ja, du kan også få bort rød neglelakk. Slik fjerner du søl fra fugene.


Georg Blomberg, anbefaler imidlertid at du vasker gulv med fliser og . Si farvel til hakk i gulvet og metallflekker på benken. Bland riktig farge, pensle på og forsegle med klar neglelakk. Neglelakk er et vanlig produkt for kvinner. Men neglelakk er også en vanlig ting, noe som er vanskelig å fjerne. Vil du få din gammel neglelakk.


Enten du har sølt neglelakk på duken, en gardin, sofa eller fått det på klærne, er det fortsatt mulig å redde tekstilet dersom du handler raskt. Ungene som sitter og fargelegger på gulvet , og som prikken over i-en, bokstavelig. Husk at det er forskjellige metoder som tas i bruk for å fjerne flekker , og metodene. Er det makrell i tomat som har krasjet i gulvet , kan du bruke en svak.


Bruker du neglelakkfjerner til å fjerne flekker i huset, må du alltid skylle .

Vaske dusj eddik

PRØV DETTE I DUSJEN : To deler oppvaskmiddel og én del eddik gjør underverker i dusjen. Som vaskemiddel på glassveggene, fungerer det . Vaske dusjen : Sitron utfordrer storfavoritten. Vi har latt utfordreren sitron teste seg mot den tidligere storfavoritten oppvaskmiddel og eddik. Beste middel til å vaske dusjen.


Vi har også tidligere skrytt veldig av spesialblandingen eddik og zalo som gjør underverker i dusjen. Vil du fjerne belegg på badet, er eddik et godt alternativ. Da vi vasket dusjkabinettet med to deler oppvaskmiddel og én del eddik , ga det et . Det samler seg raskt opp mye kalk og flekker på dusjdørene , og det kan være fint å ha en rutine på rengjøring av nettopp disse.


En blanding av eddik og zalo er . Her får du vite hvordan du kan vaske vekk flekkene enklest mulig. Jif skurekrem og eddik (med vann), er effektive for å fjerne kalk. DUSJVEGGER : Slik så glassveggene i dusjen ut før vask. Lag en god blanding av Zalo og eddik , så skinner dusjen etterpå.


Vasking med Elisabeth Høye. Forfatter av boka Ren Glede, . Et av de beste tipsene for hvordan man kan beholde veggene på dusjkabinettet skinnende rene er å dyppe en svamp i eddik og vaske over . Vi gir deg noen gode tips til rengjøring av dusjen og dusjvegger her. Et kjerringråd som anbefales av mange er å bruke eddik som rengjøringsmiddel.

tirsdag 7. mai 2019

Krympe ullgenser tørketrommel

Her er klærne som krymper mest i vask. Ull krymper fordi det kan filte i vask, sier Laitala. Ull bør aldri kjøres i tørketrommel.


Kanskje lurt, HI, å ta en vanlig (hånd)vask på grader først, for ull krymper ALLTID når det blir det vasket, selv på vanlig temperatur. Skulle gjerne ha krympa en genser som er en størrelse for stor! Vask den på 90grader, og kjør den i tørketrommelen Smiley. Noter deg dette: Slik redder du et ullplagg som har krympet i vask!


HOLD AN: Er du sikker på at klærne tåler tørketrommel ? Da vil den krympe , og du ender opp med en genser som stopper over navlen, og . Slik unngår du at klærne krymper i tørketrommelen. Et godt råd er å vaske ull for hån og å tørke plaggene forsiktig på et håndkle. Vask polyester klær i kaldt vann og la dem i tørketrommelen for å la dem tørke.


Kommer vel an på hva slags klær det er. En del klær vil krympe i tørketrommel , min erfaring er at det spesielt gjelder LYSE klær. Og en del klær vil krympe om . For eksempel vil ull lett krympe fordi det kan filte i vask. De fleste har opplevd å krympe favorittgenseren i vaskemaskinen. Unngå statiske klær i tørketrommelen.


Tenk deg om lenge før du vasker ull med hårbalsam og tøymykner. Selvrensende tørketrommel. Bomull, Alle typer klær. Myk og behagelig, tar lett opp fuktighet.


mandag 6. mai 2019

Grønske på husvegg

Finnes oftest på nordvendte vegger og bak busker og trær som står nær husveggen. Har det regnet mye, og du har en del planter, kan det bli grønske. Få tips for hvordan fjerne grønske på terrassen før vinteren kommer. Det tar ikke lang tid å vaske huset utvendig, og som belønning får du et hus som. Sopp og alger finner raskere veien til husveggen , og der sprer de seg raskt.


Også grønske vil i hovedsak sette seg på lite solbelyste flater. Hus og hjem Produkter Skinlove tipser. Vaskemiddel for gulv fra Bentley Organic er super mot grønske på treverket. Det er fordi alle hus er designet for at vann skal komme ovenfra, og derfor laget slik at det skal gi best beskyttelse mot vanninntrengning når . I grønsken kan det skjule seg sopp og råte. I regnvær er det optimale forhold for å vaske fasade, husvegger og gjerder.


Denne kosten løsner effektivt skitt, alger og grønske fra veggen og er dessuten . Grønske bryter ned maling, tærer på . Vask av hus med Jotun kraftvask er en investering i vedlikehold. Skitt, grønske og en hel del svertesopp, samt maling som flasset og en . Hus utsettes for eksos, svevestøv, alger og sopp. Går det to år mellom hver vask, utvikler det seg alger, sopp og grønske. Her er alt du trenger å vite for å gjøre klar din uteplass.


Jeg har ikke prøvd ennå, men kan jeg bruke vanlig vaskemiddel for å prøve å få bort grønske , eller må jeg ty til sterke midler?

Hva skjer med maten i magesekken

Den fungerer som et reservoar for maten , som den slipper igjennom i små,. Eltingen skjer ved magesekkens peristaltiske bevegelser, det vil si ved rytmiske . Kjertlene i magesekken skiller ut et stoff, pepsinogen, som først i den sure. Dette skjer etter hvert som maten påvirkes av ulike fordøyelsesvæsker, for eksempel . I munnhulen blir maten tygget og tilført spytt fra spyttkjertlene. I magesekken starter spaltingen av proteinene.


Hva skjer når et stoff brenner. Hvorfor er det så usunt med palmeolje i maten ? Her sørger muskler i veggen til magesekken for at bolus blandes godt med safter. Samtidig som dette skjer , reduserer enzymer og kjemikalia maten til stadig . Spytt setter i gang fordøyelsen og gjør om den tygde maten til en bløt masse eller. La oss se på hva som skjer når vi spiser f. Magesekken , eller ventrikkelen, er den delen av fordøyelsessystemet som. Hvor lenge maten blir i magesekken er avhengig av hva du har spist.


Det skjer gjennom tarmveggen som tilsammen har en overflate som er større enn de . Har du noen gang lurt på hva som egentlig foregår i fordøyelsen,. Maten som ligger i magesekken blir sendt videre til tynntarmen i passende porsjoner. Når dette skjer tilsettes også viktige stoffer fra bukspyttkjertelen og . Her skjer all fordøyelse av maten før næringsstoffene suges gjennom .

fredag 3. mai 2019

Raske karbohydrater etter trening

Væsketapet må erstattes etter en treningsøkt. Se hvordan du kan optimalisere inntaket før og etter trening på Maximsport. Raske karbohydrater er derfor særdeles viktig å innta rett etter treningen , da dette fyller opp glykogenlagrene i kroppen. Dette bør du spise etter trening 11.


Hva skal jeg spise før og etter trening ? Proteinshake etter trening , når? Det er ikke enkelt å vite hva som er det beste å spise etter trening. Du trenger hovedsaklig raske karbohydrater og noe proteiner.


Definitivt karbohydrater etter trening , ja. Spis raske karbohydrater og protein rett etter trening - så forbedrer du restitusjonsevnen. Mange sier at raske karbohydrater sammen med protein kort tid etter trening er viktig for restitusjon og bedre ytelse neste økt.


Kosthold - Fitnessbloggen-forum innlegg 13. Hurtige karbohydrater etter trening - Diabetes. Flere resultater fra forum.


Det man ikke bør spise etter trening er svært raske karbohydrater , som ikke inneholder noen næringsstoffer, sier Maria Arlen Larsen, som er . Riktig mat og trening hører sammen, måltidene rett før, og rett etter. Kroppen trenger påfyll av mat som gir deg karbohydrater og proteiner etter trening. Se hvilken mat som kan hjelpe deg til å gjenoppbygges optimalt. Mat med raske karbohydrater tas raskt opp i blodet, bør være lett fordøyelig slik at du unngår magetrøbbel mens.

torsdag 2. mai 2019

Vaske med bakepulver

Sjekk hva du kan vaske med bakepulver og natron. Ovnsdøren kan man vaske med . Vask håret, fjern flekker fra fargestifter og dryss det i de illeluktende joggeskoene dine. Bakepulver kan brukes til mye mer enn bare baking. De færreste av oss gleder oss til å ta fatt på å vaske en skitten stekovn. Lines stekeovn før hun gikk løs på den med bakepulver og vann.


Ovnen er for mange pyton å vaske og det kan være et ork å begynne på nå før jul. Alt du trenger er bakepulver , vann, tørkepapir og en klut. Da trenger du en elektrisk tannbørste - og litt bakepulver. TE: Visste du at å vaske tregulv med te kan gi dem en flott glans?


Men ikke vent med å vaske av flekkene selv om du har en god beskytter. Ha noen skjeer med bakepulver i termosen. Vask hele huset på en naturlig, billig og effektiv måte.


Både eddik, bakepulver , sitron og natron kan være like gode alternativer. For hvem har prøvd bakepulver når ovnen skal vaskes ? Mange har til og med begynt å gjøre rent hjemme med både sitroner og ikke minst den . Så finn fram sitron, bakepulver , natron og eddik neste gang du skal gjøre. La det stå noen minutter og vask med oppvaskbørsten og skyll etter . Hell bakepulver og eddik ned i avløpet. Les også: Triks fra Sara (27): Slik holder du vepsen unna . Fordel en hel boks med bakepulver i hele ovnen – på bunnen, sidene.

Populære innlegg