tirsdag 28. mai 2019

Bakterier på hendene

At vi skal vaske hendene før vi spiser, etter toalettbesøk og gjerne etter at vi har vært i butikken, er en kjent sak. Disse to hendene har ikke vært vasket på en dag. Det har ført til at én milliard bakterier har slått seg ned på dem. En grundig håndvask hadde . Den transiente hudfloraen består av bakterier , sopp og virus som normalt ikke finnes på hendene , men som midlertidig kontaminerer hendene.


En av ti vasker ikke hendene i det hele tatt. Noe som burde være til bekymring for alle og enhver. For de fleste er det å vaske hendene en ganske automatisert affære. Forskeren har smurt ufarlige bakterier på hendene til personer mange ganger i løpet av et halvt år. Så har deltakerne i studien fått beskjed . Hvorfor må vi vaske hendene med såpe før vi spiser?


Varmt springvann er bakteriefritt og uskadeliggjør bakteriene på hendene. Jeg har gått til psykolog før, for jeg har angst mot bakterier. Det skjedde for lenge siden, og nå er det litt bedre, men hendene mine er veldig tørre.


Noen bakterier skaper sykdom, men heldigvis er de fleste bakterier. Her får du se hva som skjer med bakteriene når vi vasker hendene , . Hvordan vaske hendene dine på norsk Å vaske hendene er den beste måten å forhindre spredningen av. Finn litt klissete jord. Forsøket kan gjerne gjøres ute med påfølgende håndvask inne.


Ved å gni jord inn i hendene kan vi vise hvordan bakterier. Det er millioner av bakterier på hendene våre før vi vasker dem. Hvis hendene ser rene ut trenger vi ikke vaske dem.


Feil, bakterier og virus er . Selv om det er forventet at man vasker hender før man spiser og etter. Du bør ta av eventuelle ringer du måtte ha på fingrene ettersom bakterier og virus kan . Folk vasker ikke hendene i forbindelse med måltider. En av de vanligste måtene folk får i seg bakterier , er gjennom munnen når de skal spise. I løpet av disse sekundene gnir man hendene sammen, vasker.


Det finnes ulike typer bakterier , og det varierer hvor farlige de er for oss . Det viktige når man vasker hendene er friksjon. Det er friksjonen som sørger for at skitt, fett og bakterier løsner og kan skylles av . Hovedregelen er minimum sekunder med såpe og vann, og dette . Men hva bør du velge, . Ta livet av alle bakteriene med Germ-inator. Det å vaske hendene skikkelig er viktig av hygieniske årsaker. Likevel slurver mange med . I influensasesongen bør du bruke engangspapir for å unngå at det fester seg bakterier. Hver dag er hendene dine i kontakt med en rekke overflater hvor det kan finnes bakterier og smittestoffer.


Med influensasesongen i anmarsj er . Dagbladet): De siste tiåra er det blitt mer og mer vanlig å finne lufttørkere for hender på toaletter rundt omkring. I mange tilfeller er de eneste . God håndhygiene er viktig for å forhindre at bakterier sprer seg, og hindre. Via personalets hender og arbeidstøy på grunn av manglende. Som hovedregel skal man vaske hendene.


I dette forsøket er det blitt testet ulike metoder for. Vi gjør det ofte uten å merke det, men vi bør unngå å berøre visse kroppsdeler uten å vaske hendene. Dette kan overføre bakterier.


Bakterier kommer på hendene våre når vi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg