tirsdag 7. mai 2019

Krympe ullgenser tørketrommel

Her er klærne som krymper mest i vask. Ull krymper fordi det kan filte i vask, sier Laitala. Ull bør aldri kjøres i tørketrommel.


Kanskje lurt, HI, å ta en vanlig (hånd)vask på grader først, for ull krymper ALLTID når det blir det vasket, selv på vanlig temperatur. Skulle gjerne ha krympa en genser som er en størrelse for stor! Vask den på 90grader, og kjør den i tørketrommelen Smiley. Noter deg dette: Slik redder du et ullplagg som har krympet i vask!


HOLD AN: Er du sikker på at klærne tåler tørketrommel ? Da vil den krympe , og du ender opp med en genser som stopper over navlen, og . Slik unngår du at klærne krymper i tørketrommelen. Et godt råd er å vaske ull for hån og å tørke plaggene forsiktig på et håndkle. Vask polyester klær i kaldt vann og la dem i tørketrommelen for å la dem tørke.


Kommer vel an på hva slags klær det er. En del klær vil krympe i tørketrommel , min erfaring er at det spesielt gjelder LYSE klær. Og en del klær vil krympe om . For eksempel vil ull lett krympe fordi det kan filte i vask. De fleste har opplevd å krympe favorittgenseren i vaskemaskinen. Unngå statiske klær i tørketrommelen.


Tenk deg om lenge før du vasker ull med hårbalsam og tøymykner. Selvrensende tørketrommel. Bomull, Alle typer klær. Myk og behagelig, tar lett opp fuktighet.


Er slitesterk og tåler å. Blir slaskete om det tas i tørketrommel. Ull , Nesten alle former for klær: dresser, gensere, bukser med mer. Behagelig, elastisk, tar. Akryl, Strikkevarer, Kan minne om ull , men tar ikke opp fuktighet.


Jeg har prøvd å tørke litt diverse, men alt krymper jo. Ellers har jeg fått ny tørketrommel som også har ull -program. Ull skal vaskes på ull - eller håndvaskprogram med vaskemiddel beregnet på ull. Ull kan loe og krympe om det går for hardt for seg i vaskemaskinen.


Husk også at ull ikke skal i tørketrommel , det må lufttørkes. Tørketrommelen trenger mye energi for at vannet skal fordampe fra de. Etter bare to timer kan du ta på deg en ullgenser som ellers trenger åtte timers tørketid.


Noen tekstiler blir myke og behagelige, men lin blir slaskete, ull krymper og akryl kan miste formen. Klesplagget kan ikke tørkes i tørketrommel. Det sies at ull er en bærekraftig tekstil, den er riktignok ganske så. Kan jeg vaske det på høyere temperatur enn anbefalt for å få det til å krympe.


Toving av strikkeplagg i ull er enkelt, morsomt og forholdsvis uforutsigbart. Det gir definitivt spenning i hverdagen! Sørg for at finvasken og resten av garderoben din blir uimotståelig myk med en tørketrommel fra Electrolux. Det er bare å prøve seg frem og være ured . En kvinne beundrer den blå ullgenseren sin . Når man vasker ren ull i vaskemaskinen, gjør temperaturforskjellen mellom. Hvis du tover i tørketrommelen har du full kontroll over prosessen.


Denne tørketrommelen fra AEG har filtreringssystemet ÖKOFlow, et ekstremt. Fra den mykeste ullgenser til en hverdagslig forretningsskjorte eller skijakke. Mange har opplevd å trekke en favoritt genser fra tørketrommelen , bare for å oppdage at det har krympet. Erfarne launderers vet at tørkes i tørketrommel kan . Lufttørk eller hengetørk om mulig plagget i stedet for å bruke tørketrommel.


Husk at ull kan bli tovet ved hard bearbeiding og krympe ved raske . Har du aldri våget å tørke ull , silke eller utendørsklær i tørketrommelen før? Lei av at ullplaggene dine krymper i vasken? Merket Icebreaker er ekspert på området og vet hvordan du best tar vare på favorittene dine i ull.


Ikke bruk skyllemiddel og ikke tørk plagget i en tørketrommel. Ved vask av ull anbefales det å bruke Milo, da det ikke inneholder enzymer slik andre .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg