mandag 10. oktober 2016

Karbohydrater ndla

Karbohydrater er en hovedgruppe næringsstoffer som gir mye energi. Det er mye karbohydrater i matvarer fra planteriket. Alle sukkertyper er karbohydrater. Monosakkarider er karbohydrater som består av bare én karbonring. Druesukker og fruktsukker er eksempler på monosakkarider.


I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan . De er organiske molekyler som . Glykogen kan sies å være dyrenes form for lagret karbohydrat , og vi kan gjerne kalle det for kroppens matpakke. Kroppen henter næring fra . Overskudd av næringsstoffer kan kroppen lagre som glykogen eller fett. Disakkaridene er dannet av to monosakkarider, . Forsøk: Påvisning protein og karbohydrat i melk.


I karbohydrater inngår det blant annet sukker, stivelse og kostfiber. Sukker og stivelse tilfører kroppen energi, mens kostfiber ikke. Godteri, is og øl har også stor betydning for mennesket karbohydrat inntak, men motsetning til eksemplene over . Kraftskolen er en filmbasert læringsressurs om energi. Hovedmålgruppen er elever i videregående skole og ungdomsskolen, men filmene vil også . Energigivende næringsstoffer. Næringsstoffer som ikke gir energi.


Mineraler og sporstoffer. Påvisning av karbohydrater Fehlings væske Fehlings væske er en mørk blå løsning som skifter farge til mursteinsrød når den varmes opp med et monosakkarid . Innenfor kategorien næringsstoffer kan vi dele det inn i to. Vi finner karbohydrater i alle sukkertyper og blir laget av blant annet glukose som er via plantenes fotosyntese. Diabetikere bør ha kosthold med lite mettet . Forelesning oin karbohydrater og forsok ined påvisning av stivelse.


For mennesket og andre dyr er fettet særlig viktig som kilde til energi. I menneskers kosthold er fett den nest viktigste kilden til energi, etter karbohydrater. Kli, grove kornprodukter, frukt og grønnsaker. Amylase– som hjelper til å bryte ned karbohydrater , stivelse og. Det eneste du trenger er en pose peanøtter som du kjøper i butikken og litt søtning.


Vektøkningspulver kan bidra til å maksimere treningsresultater, bedre restitusjon og øke muskelmasse. Bioenergi er energi vi kan . Tykktarmens hovedfunksjon er å bryte ned karbohydrater og suge opp vann. Vi kan gjerne si at vi drikker med tykktarmen. Her får du ei kort innføring i hvordan norskfaget på NDLA er bygd opp,. Vi skal videre se på hydrokarboner, alkoholer, organiske syrer og karbohydrater.


Grønnsakene i dette måltidet inneholder mye karbohydrater som gir oss energi. Et kosthold som inneholder fisk, grønnsaker og frukt bidrar til at . Hvilke næringssstoffer finnes i matvarene? Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet mener at minst 55–prosent av energien bør komme fra karbohydrater , maksimalt prosent fra.


Protein, fett og karbohydrater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg