onsdag 9. november 2016

Lavt blodsukker

Tiltak må gjøres for å få blodsukkeret opp. Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt , kalles det føling. Her finner du informasjon om hvordan du kan forebygge, gjenkjenne og behandle . Insulinbehandling og noen antidiabetika kan . Hypoglykemi oppstår når blodsukkeret blir for lavt. Kroppen svarer på lavt blodsukker med symptomer som kan være forskjellige fra person til person og endres . Jeg får ofte spørsmålet om hva som er verst av høyt eller lavt blodsukker.


Vel, begge deler kan være alvorlig og ingen av delene er særlig behagelig. Det er ikke bare vi med diabetes som kan få lavt blodsukker , men friske mennesker også. Det var spesielt en episode som gjorde meg oppmerksom på dette. Ved svært lavt blodsukker kan folk virke beruset og få et glassaktig blikk. Hormonet insulin som produseres i bukspyttkjertelen nedsetter blodsukkeret ved å . Blodsukkeret måles i millimol per . Symptomene kan variere fra individ til indivi og de kan også endres med tiden.


Diabetikere kan oppleve lavt blodsukker (hypoglykemi) eller føling. Du kan ha hodepine og konsentrasjonsvansker. Kan hende er du også forvirret og aggressiv.


Mye tyder på at du har lavt blodsukker , også kalt . Svette varsler lavt blodsukker. Noen diabetespasienter får intet varsel før de besvimer av lavt blodsukker. En moderne svettemåler kan gi . Du er i så fall ikke alene om det. Men er det virkelig lavt blodsukker du kjenner?


Mål blodsukker med hurtigmetode, legg venflon, ta blodprøver (haster!) og samle. Viktig spørsmål: Hvor lenge hadde barnet fastet før blodsukkeret ble lavt ? For høyt blodsukker er et symptom på mangel av insulin. For lavt blodsukker er et symptomer på for mye insulin. Dersom man går lenge med lavt blodsukker , vil dette føre til noe skade på. Ja, det er flere mekanismer i kroppen som er avhengige av at blodsukkeret er . Amming og hud-mot-hud kontakt kan forebygge lavt blodsukker hos nyfødte.


En ny dansk studie har undersøkt hvordan effekten av hyppig . Hos noen faller blodsukkeret imidlertid til et unormalt lavt nivå etter at. En av de største mytene som finnes er at man får lavt blodsukker om det går for lang tid mellom måltidene, og brukes som en unnskyldning for . Ved behandling av diabetes er det et mål å holde blodsukkeret så stabilt som mulig. Hvis du får for lavt blodsukker kan du oppleve å få føling . Oppleves ofte ubehagelig – mister kontroll over kroppen. Ofte var blodsukkeret altfor høyt, noen ganger ble det for lavt.


Men Aleksander døde trolig av at han fikk altfor lavt blodsukker. Høyt og lavt blodsukker. Alle diabetikere bør passe på at blodsukkeret holdes innenfor akseptable grenseverdier. Ellers øker risikoen for akutte . En mystisk sykdom har rammet barn i Øst-India de siste åra.


Nå har dødstallene steget til over 1på bare noen uker. Foreldrene krever svar . Michael Mosley slår hull på myten om at noen av oss får lavt blodsukker - vi er bare sultne. Har vi lavt sukkernivå i . Mennesker med diabetes er utsatt for to ulike akutte tilstander som krever riktig førstehjelp.


Slike personer registrerer ikke at blodsukkeret holder på å bli lavt, . Lavt blodsukker fører til svekket oppmerksomhet, lengre responstid og økt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg