onsdag 22. februar 2017

Fett oppbygging

Det meste av fettet finnes i form av såkalt triglyserid. Esteren består av alkoholen glyserol og tre fettsyrer. Det foregår en stadig nedbryting og oppbygging av fett i organismen. Derfor transporteres til stadighet betydelige fettmengder i blodet. Fordi fettstoffene ikke er . Fett referer seg strengt tatt bare til triglyserider, den viktigste gruppen lipider i ernæringssammenheng.


Disse kan ha forskjellige lengder og oppbygning. Fett er en spesiell type estere som er bygd opp av alkoholen glyserol og tre fettsyrer. De tre fettsyrene kan være forskjellig bygd slik at fettmolekylene kan bli. Ulike inndelinger: Maten du spiser inneholder forskjellige typer fett.


Generelt kaller vi fett fra dyreriket for animalsk fett , mens fett fra planter og frø kalles . Gå til Fettets oppbygning - Fett er bygget opp av tre fettsyremolekyler og et alkohol som heter Glyserol. Alkoholen i fett er alltid glyserol. Organisk stoff som inneholder karbon, hydrogen og oksygen, men mye mindre oksygen enn det som finnes i karbohydrat. Acyl henspeiler på fettsyrene. Fett kalles olje når det er flytende ved romtemperatur og dette skyldes høyt innhold av umettede fettsyrer i fettet.


Vi har store grupper av næringsstoffer som gir kroppen energi. Det er fett , karbohydrater og proteiner. Alle disse stoffene trenger du å få i deg i løpet av en dag.


Fett inneholder fettsyrer, som kan være mettede eller umettede. Avhengig av de umettede fettsyrenes oppbygging snakker man også om enumettet og . Når det snakkes om fett , skilles det ofte om mettet og umettet fett. Om lag 2g protein brytes . Blodsukker regulering - Metthetsfølelse - Balansert stoffskifte - Økt insulinfølsomhet - Forbrenning av lagret fett - Forhindre ekstra fett oppbygging - Frigjøring av . Den ene er Førhistoriske Minne på Vestlandet som i sin tid ble publisert heftevis av konservator Per Fett. Enten du trener eller ikke, er det viktig at du tenker på hva du spiser. All energi vi får i oss, består av karbohydrater, fett og proteiner.


Den teoretiske delen omhandler betydningen av fett i rasjonen til melkekyr. Litteraturdelen omhandler først oppbygging av fett , fett i fôr og fordøyelsen av . Omega viktig for hjernen. Medan kroppen bruker fett som energi, bruker hjernen feittet til strukturell oppbygging. Universitetet i Bergen.


De energigivende næringsstoffene er protein, karbohydrat og fett. Jo fett gir oss energi og er viktig for kroppens oppbygging av celler. Noen forskere mener at antallet fettceller hos voksne holder seg konstant, ved at det skjer en jevn nedbryting og oppbygging av fettceller i . Protein benyttes som oppbygging og vedlikehold av kroppens muskler og vev. Energivende næringsstoffer er i hovedsak karbohydrater og fett.


Proteiner er nødvendige for oppbygning av nye celler - både under vekst og . Karbohydrater, fett , proteiner, vitaminer og mineraler er næringsstoffer. Fett er i tillegg viktig som en del av kroppens cellemembraner, og kan også fungere som varmeisolator og støtdemper. Oppbygging av kroppsreserver høyt prioritert etter innsett på høsten. Mesteparten av fettet.


Lever vi på et kosthold med for lite fett , kan vi pådra oss alvorlig sykdom. Denne inngår i oppbygning og vedlikehold av cellemembraner og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg