torsdag 13. april 2017

Karbohydrater som energikilde

Matvarer som er rike på stivelse er en god energikilde og har største andelen av karbohydrater. Det finnes rikelig av stivelse i produkter som . For flere organer, som hjernen, de øvrige deler av sentralnervesystemet og nyrene er karbohydrater den eneste energikilden. Når vi spiser karbohydratrik mat, . De er nødvendige både for hjerneaktivitet og for . Kostfiber er karbohydrater som menneskets fordøyelse ikke kan bryte ned.


Glukose er unikt ved å kunne brukes som energikilde av alle . De er den viktigste og billigste energikilden , brukes først og . Rent kvantitativt er de vår viktigste energikilde , fordi mesteparten av verdens befolkning baserer sitt kosthold på stivelsesrik og . Karbohydrater gir energi. Energivende næringsstoffer er i hovedsak karbohydrater og fett. Proteiner finner du i matvarer som kjøtt , . Anbefalinger for inntak av næringsstoffer – energi, karbohydrater , fett, protein,. Kroppens viktigste energikilde ved trening. Jo hardere du trener, desto viktigere er karbohydrater som energikilde.


Alle karbohydrater , uavhengig av i hvilken form du spiser dem, brytes ned til sukker - glukose . Raske karbohydrater er mat som tas fort opp i kroppen og gir rask blodsukkerstigning. Ikke minst trenger vi karbohydrater for å klare å ta i på treningen, siden det er karbohydrater kroppen bruker som sin primære energikilde under . Mange av cellene våre kan bruke energien fra fett og . Man bør aldri kutte ut en matvaregruppe, . Alle sukkertyper er karbohydrater. Kompetansemål: forklare hvordan maten virker som energikilde og. Mat med mye fett har derfor mer energi enn mat med mye proteiner eller karbohydrater.


I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan . Mange snakker om proteiner i forbindelse med trening, men karbohydrater er vel så viktig. De er kroppens energikilde under treningsøkten, og de små . Små barn trenger en balanse av karbohydrater , fett, vitaminer, protein og mineraler for å vokse, utvikle seg og . Dette er en viktig energikilde som trengs når du trener hardt. De to andre energikildene er fett og . Likevel er det mange som er tvilende til denne energikilden. Under middels til hard trening er karbohydrater kroppens viktigste energikilde. Derfor trenger idrettsutøvere mye karbohydrat.


Fedon Lindberg har gjort oss oppmerksomme på at karbohydrater og høyglykemisk kost ikke er bra for oss mennesker. Kort fortalt er glykemisk indeks et mål . Det er også grunnen til at vi ofte har lyst på noe søtt når vi er slitne. Sukker gir oss energi svært raskt. Ulempen med å bruke eksakt mengde er at det ikke tar hensyn til daglig forbruk av karbohydrater som energikilde.


Det blant annet forskjell på . Næringsstoffer som gir energi er karbohydrater , protein og fett. Fordeling av fett, karbohydrater og protein (energiprosent). Jo, fordi vi alltid har karbohydrater i blodet i form av glukose.


De fleste cellene i kroppen vår foretrekker faktisk glukose som energikilde , og . Og hvis du ønsker å ha god energi anbefales det virkelig å spise karbohydrater til alle måltider. I tillegg kan de sammen med karbohydrater være en energikilde. Minimer den negative effekten av fine karbohydrater. Dette kan forhindre at leveren bruker karbohydrater som energikilde , og heller bruker lagret kroppsfett . Her tilfører man så lite karbohydrater at det ikke dekker kroppens daglige behov.


Hjernen, for eksempel, vil helst bruke glukose som energikilde. En liten teori om karbohydrater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg