onsdag 10. oktober 2018

Fjerne sopp fra fuger

Vi har derfor funnet frem til tipsene slik som fjerner mugg og sopp på badet, både i fugemassen av sement og i fugene av silikon. Ubehandlede fuger i dusjen vil før eller siden bli misfargede av mugg eller sopp. Inger Dahl, spesialrådgiver i Teknologisk Institutt, kan bekrefte at den svarte soppen som kan dukke opp på fugene er umulig å fjerne. Vi er litt plaget med svartsopp (små svarte prikker) på badet. Jeg trodde at eneste måte å fjerne dette på var å skrape av fugen og legge ny.


Silikonfuger er hyppig anvendt i våtrom, kjøkken og lignende i overganger. Men først bør du forsøke å fjerne så mye som mulig av fugemassen mekanisk. Slik fikser du silikonfuger med mugg.


Dette kan du gjøre med . Det bør du unngå for å forhindre at mugg og sopp vokser frem. Vann på fliser og fuktige fuger i dusjområdet er utsatte områder. Denne enkle tørkeprosessen fjerner fukt, såperester og hudfett fra overflatene og minimerer . Mange har registret at silikonfugene lett blir sorte- eller brunprikkete og dette er vanskelig å fjerne. Men selv soppbefengte fuger kan reddes . Rengjøring av fliser med fuger skal gjøres oftere enn du tror.


I verste fall vil det etter hvert vokse mugg og sopp. Til vanlig bør du rengjøre . Membranen skal ligge bak fliser og fuger , men det skader ikke å stoppe vannet før det kommer så langt. Mugg og sopp trives godt i det varme og fuktige klimaet i badet, og trives ekstra godt i fugene og. For å forhindre framtidig soppvekst på fugene , er løsningen å impregnere.


Mugg er ikke noe for amatører å fjerne , enten den er i dusjen eller andre. Da holder silikonen seg flekkfri og fugene på gulvet ser rene ut. Hvis du kikker i bunnen av badeforhenget ditt og på fugen mellom glasset. Se her hvordan du unngår FUKTSKADER ved å fjerne den gamle fugen og legge ny.


Den motvirker nemlig sopp og mugg , og den holder seg samtidig pen litt . På eldre fuger er det over tid vanskelig å holde soppen borte selv med sterke vaskemidler. Den beste løsningen er da ofte å fjerne de gamle . Det er anbefalt at du vasker fugene hver dag for å unngå at mugg og sopp gror. Det er ikke farlig om du ikke klarer å fjerne all fugemassen.


Har du gammelt bad med skikkelig tilsmussende fuger , mugg og. Da bruker du først Desalin AM, den vil fjerne inngrodd sopp , så . Den kan brukes på nye fuger , men kan også erstatte gamle fuger. Hei På badet i den nyinnkjøpte båten er silikon fugene ganske hardt.


Jeg har kun funnet ett middel som fjerner mugg fra silicon: Cilit Bang . Har badet fått misfargede fuger finnes det noen tiltak du kan gjøre. Den er soppdrepende, antibakteriell og blekeegenskapene fjerner mugg fra fliser og fuger. Den vil også nøytralisere muggenlukten og etterlate . HG muggspray fjerner sopp og alger på fuktige områder, inne og ute. Rengjør flislagte vegger og fuger i baderom, dusj, toalett, kjøkken, kjeller, badstu, . Tec-har bedre egenskaper, og en slipper å skifte fuger pga sopp osv. Jo, jeg så på at når man hadde fjernet gammel silikon skulle man rengjøre . Fugeimpregnering beskytter fuger mot vanninntrenging.


AquaSeal fra Casco hindrer muggdannelse og holder fugene pene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg