mandag 16. juli 2018

Glukosemolekyl

Her er tre alternative måter å fremstille glukosemolekylet på. A) Det består av en kjede av seks karbonatomer (C) som hver er forbundet med et oksygenatom (O) . Glukosemolekylet danner en seksring. De finnes i store mengder i røtter, . Det består hovedsakelig av et β-D-galaktose-molekyl og et β-D- glukosemolekyl , som er bundet sammen med en β1-glykosebinding. Amylopektin som inngår i stivelse er et greinet molekyl hvor glukose også er bundet i alfa-6-bindinger for hvert ca.


Glukoneogenese og glykogensyntese. Reaksjonen krever 1ATP og GTP pr pyruvat (ATP og GTP pr glukosemolekyl ). Problemet er at kroppen til absolutt alle levende menneske må til enhver tid håndtere en god del glukosemolekyler - for å kunne eksistere. I plantene settes glukosemolekyler sammen til større molekyler, som sammensatte. Cellulose og stivelse er begge lange kjeder av glukosemolekyler.


Både stivelse og cellulose består av kjeder av glukosemolekyler. Stivelse har sidegreiner, mens cellulosekjedene danner fibrer. Sukrose er bygget opp av et fruktosemolekyl og et glukosemolekyl , med avspaltning av ett vannmolekyl.


Laktose (melkesukker), et annet viktig disakkari. Inne i cellen kan glukosemolekylet brytes ned . Begge består av forgreinte kjeder med glukosemolekyler , men glykogenmolekylene er mye mer forgreinet enn stivelsesmolekylene. Et sukrosemolekyl består av ett glukosemolekyl og ett fruktosemolekyl. Et annet disakkarid er laktose som er satt sammen av ett glukosemolekyl.


I de første reaksjonene må det brukes energi for å få splittet glukosemolekylet. Cellulosefibrene som i finnes i celleveggene i plantestilker og planteblader er bygd opp av lange kjeder av glukosemolekyler. Start studying 2:Karbohydrater.


Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Per glukosemolekyl skjer prosessen ganger: vi får 8NADH, 2FADH 2ATP og. Antallet ATP molekyler som blir dannet direkte i sitronsyresyklus per glukosemolekyl er: A).


Betaglukaner er karbohydrater bestående av lange kjeder av glukosemolekyler som er hektet sammen på en slik måte at de ikke brytes ned av . Elvemo forklarer at hydrogelen er som et tredimensjonalt nettverk med reseptorer som binder glukosemolekylene i begge ender. Illustrasjonsfoto: Science Photo Library. Hos Hansa Bryggeri i Bergen minner et gigantisk glukosemolekyl i kobber om den daglige prosessen som foregår i gjærhuset. Syklusen må jo gå to ganger for å få dannet et glukosemolekyl ? Er enig i at det må være 6. Har du også eksamen i morgen? Mennesker har evne til å koble sammen glukosemolekyler til glykogen.


Glykogenet lagres i levern og i muskler, når cellene har behov for glukose splates . Beskriver antall glukosemolekyler per liter blod. Hvordan lenkes karbohydrater . Hydroksyetyl-substitueringen av en del av glukosemolekylene gjør stivelsen mer vannløselig og forsinker den enzymatiske nedbrytingen av stivelsesmolekylene . Rørsukkermolekylet består av et glukosemolekyl og et fruktosemolekyl, som danner rørsukker (sukrose, C12H22O11). Dette skyldes dannelsen av hydrogenbindinger mellom hydroksylgruppene (OH grupper) på glukosemolekylene.


Hvert glukosemolekyl har tre hydroksylgrupper. POLYMERAR Molekylformelen for glukose er C6H12O6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg