onsdag 22. mars 2017

Håndvask ull

HÅNDVASKET ULL : Dagens vaskemaskiner er så skånsomme, at de behandler ullplaggene dine mer varsom enn du gjør med håndvask. Her er alt du trenger å vite for å vaske ulltøy riktig, både tips om håndvask , maskinvask og. Bruk et vaskemiddel beregnet på ull og silke, selv om plagget ikke . Moderne vaskemaskiner har innstillinger som gjør vaskeprosessen langt bedre og mer forsiktig enn manuell håndvask. Plagg av for eksempel ull eller silke har . De fleste mytene om vasking av ull stemmer ikke.


Det trenger ikke være så vanskelig å vaske ull som mange kanskje tror. Visste du at ullgenseren skal sentrifugeres? Ikke vask ullklærne etter gammeldagse regler. Fordi ullen vår ikke er kjemisk preparert for maskinvask, er den ikke godkjent for vask i maskin, men et godt ullprogram fungerer like godt som håndvask.


Trodde du ikke at ull bør vaskes i vaskemaskinen? Du merker ikke nødvendigvis effekten av det etter én vask , men på lang sikt blir klærne . Ulltøyet som ikke hadde vært vasket før, krympet som ull gjør ved en vask på grader. Tøyet som hadde vært vasket tidligere krympet ikke noe . Vask av ull krever dessuten at vi har ullvaskemiddel, fordi vaskemidler med enzymer . Vet du egentlig hva ullplaggene dine tåler av vask ? Har en 4-plagg i ull som jeg må vaske, men tørr ikke vaske.


Når det kommer til håndvask. Dette er vanlige spørsmål om vinteren, men her får du en avklaring på hvordan ull skal vaskes. Stryk gjerne plagget lett med damp etter vask , så blir det blankt og pent. Ull er gull -stell pent med den. Behandler du dine strikkede tekstiler riktig, vil de vare og holde seg fine i det uendelige.


Ullklærne fra Lillelam garanteres for ullvask i maskin ved 40°C. Vaskesymbolene i plaggene våre oppfordrer til ekstra skånsom og kort vask. Ullfibrene består av flere lag. De holder særs godt på varmen og blir derfor svært ofte brukt til varme gensere.


Vasking: Miele har avskaffet håndvasken ! Ingenting er som et plagg strikket med kjærlighet, men hvordan er det egentlig med vask ? Er det bare å slenge alt på ullvask, eller skal jeg . Ull tåler varme bedre enn vi tror. Erling Digernes i Rauma Ullvarefabrikk. Så invester i dagens teknologi og spar penger ved vask med kun grader.


Det eksiterer en del myter omkring hva ull tåler og hvordan . Ingun Grimstad Klepp er forskningsleder ved SIFO og har forsket på vask av ulltøy. Også finere ull som kashmir. Miljøvennlig og økologisk. Yttertøy av ull kan være både strikket og vevet – kan tåle vask og noen må renses.


Ull inneholder lanolin (ullfett) som er et naturlig middel som bryter ned bakterier. Heng i stedet tøyet ut til lufting og vask det kun når det er flekker eller det ikke . Sonett oliven vaskemiddel for ull og silke, nøytral, er tilstrekkelig for vasker i mykt . Gjort på den rette måten kan ull vaskes i kokende vann i timevis. Hvordan vasker man ull - og kashmir uten at plagget krymper, og hva gjør.


Man kan også prøve forsiktig håndvask , men ofte vil ullprogrammet . Olivenolje virker som en mild og oppfriskende såpe som er ideel til vask av ull og silke. For maskin og håndvask av ull og silke opptil 40°C. Til forskjell fra et vanlig bomullsplagg krever et plagg av ull en litt. En del plagg av kraftig ullkvalitet vil kanskje klare håndvask eller vask i . Ta vare på klærne dine, og vask dem riktig. Program tilpasset finere og håndvaskmerkede materialer og ullplagg.


Skånsomme temperaturer og sentrifugeringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg